Duurzaam papier

06 apr 2022 | Astrid

Merkwaardig én groen

In deze onlinewereld is er niets zo verfrissend als drukwerk: de kleur, de geur en het gevoel dat drukwerk teweegbrengt kan (wat ons betreft) niet op tegen een ontwerp op je beeldscherm. Combineer dit met unieke vouw-/snijwijzen en papiersoorten en TADA! Een Merkwaardig ontwerp. Maar al dat drukken betekent wel veel papierverbruik. Tijd voor een duurzame oplossing dus! En dat is juist iets waar wij ons steeds bewuster van worden, maar ook graag in willen meedenken.

Duurzaamheid 

Maar: wat is duurzaam? Iets dat lang meegaat en niet snel verslijt? Of denk je aan iets dat niet belastend is voor het milieu? Circulair (geen nieuwe grondstoffen nodig en recyclebaar), zero waste (afvalloos) en ‘eerlijk’ zijn ook termen die wij scharen onder duurzaamheid. Net zoals de fiets pakken naar een klant, in plaats van ons Merkwaardige bakkie.

FSC-keurmerk

Een van de aspecten waarmee je drukwerk kunt verduurzamen is papier. Als we het hebben over ‘duurzaam papier’ gaat het meestal over de grondstof. Vandaar dat wij graag gebruik maken van papier met een FSC-keurmerk. Dit papier bevat grondstoffen uit verantwoord beheerde bossen. De drukkers met wie wij werken houden hier tijdens het inkopen ook rekening mee.

Duurzame papiersoorten 

Maar papier hoeft natuurlijk niet per se van bomen gemaakt te worden. Er bestaan ook papiersoorten van bamboe of PaperWise. PaperWise Papier is een duurzame papiersoort gemaakt van o.a. landbouwafval zoals bladeren en stengels, dat normaal gesproken niet wordt gebruikt. Het mooie van dit papier? Het is niet alleen duurzaam, maar heeft ook een duurzame uitstraling. Benieuwd naar nog meer bijzondere, duurzame, papiersoorten? Neem dan snel een kijkje bij onze blog hierover.

Groeipapier

Wil je echt eens uitpakken? Een van onze favoriete uitblinkers is groeipapier! In dit duurzame papier zitten zaden verwerkt. Wanneer je het papier plant, in een potje met aarde of rechtstreeks in de grond, groeien er bloemen of plantjes uit. Tenminste: als je ze genoeg water en liefde geeft natuurlijk! 😉 

Dit papier is een prachtige manier om jouw boodschap op groene wijze onder de aandacht te brengen. Zo hebben wij deze Merkwaardige kaarten ontworpen in samenwerking met Waanzinnig Content & Creatie om onze klanten een ‘bloeiende’ start van het voorjaar (en hun bedrijf) te wensen. 

Ook opvallen op een duurzame manier?

Vind jij of jouw organisatie duurzaamheid ook erg belangrijk? Kies dan voor het gebruik van duurzame papiersoorten. Welke? Daarin adviseren wij jou maar al te graag. Neem gerust contact op om vrijblijvend een afspraak te plannen. Laat je bedrijf groeien!

Deel dit bericht: