Een Merkwaardig Magazine

31 jan 2023 | Astrid

Een waardevolle aanvulling op je communicatie

Genietend van een kop koffie lekker bladeren, lezen en plaatjes kijken. Magazines zijn niet alleen érg leuk, maar ook nog eens blijvend! In tegenstelling tot snelle – hapklare – content zoals advertenties, is een magazine allesbehalve haastig. Want een mooi boekwerk op je bureau of (salon)tafel met daarin een waardevol verhaal: dát is pas een collectorsitem. Een magazine of tijdschrift mag – wat ons betreft – dan ook niet ontbreken in jouw communicatie. En in deze blog leggen we uit waarom. Lees je mee?

Een eigen magazine publiceren

Als merk of organisatie een eigen magazine (laten) ontwikkelen? Wij zijn voor! Zoals we al kort aanstipten is een magazine een medium waar je de tijd voor neemt. Mooie pagina’s met goede foto’s, krachtige teksten en een sterk ontwerp in jouw huisstijl óf huisstijl van je klant weten de lezer te raken. Het biedt de mogelijkheid om jouw verhaal in alle rust te kunnen vertellen. Je visie delen of je lezer inspireren: de mogelijkheden zijn eindeloos. Dat maakt het ontwikkelen ervan niet alleen waardevol, maar ook heel erg leuk.  

Storytelling

Een magazine draagt op een unieke manier bij aan het vertellen van jouw verhaal: storytelling. Niet alleen vertel je over jouw producten of diensten, je biedt lezers ook een kijkje achter de schermen van je bedrijf en bijvoorbeeld je projecten. Laat bijvoorbeeld medewerkers en klanten aan het woord, of vertel meer over de historie van de organisatie. Hierdoor krijgen lezers het gevoel dat ze jouw organisatie echt leren kennen en creëer je een sterk(er) merk en fans! 

Informeren, binden of inspireren?

Een magazine kan bijdragen aan verschillende doelen. Informeer over (nieuwe) producten of diensten óf inspireer de lezer met mooie foto’s en verhalen. De inspiratiefactor is in het magazine dat wij ontwikkelende voor Talent Group Twente bijvoorbeeld zéker aanwezig. In dit geweldige blad genaamd ‘Ladies’ werden 29 vrouwelijke TGT’ers geportretteerd. Ieder met een eigen, inspirerend verhaal. Een uniek inkijkje in de uiteenlopende leden van deze netwerkclub. Een magazine kan daarnaast ook een perfect medium zijn om producten en diensten uit te lichten. Woningen, accessoires, kleding, gereedschap… noem maar op!

Online magazine

De drukkosten die bij een magazine komen kijken zijn vaak een reden voor ondernemers om het niet te doen. Begrijpelijk. Maar wist je dat je een magazine ook online kunt uitgeven? Zo hebben wij eerdergenoemd magazine van de TGT oók online gepubliceerd met behulp van Merkwaardig online. Het grote voordeel hiervan is, dat je in het magazine ook doorlinks kunt plaatsen naar je website, video’s, socials, productpagina’s of leuke aanbiedingen. Dat maakt het magazine direct een stuk interactiever én meetbaar. 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We denken graag me over de inhoud, vormgeving én publicatie.

Deel dit bericht: