Talent Group Twente

20 okt 2021 | Astrid

Mijn kijk op deze mooie netwerkclub

Ik ben Astrid Nieuwenhuis en de drijvende kracht achter Merkwaardig Ontwerp: gestart als grafisch bureau, maar de laatste jaren uitgegroeid tot zoveel meer dan dat. In augustus 2014 ben ik gestart als ondernemer, aan het einde van mijn opleiding Kunst en Techniek aan het Saxion Hogeschool te Enschede. Eerst nog naast mijn laatste stage en eerste banen, later als fulltime ondernemer.

Destijds heette mijn bedrijf AS ‘I AM’, maar in 2018 heb ik besloten om mijn naam te veranderen en ervoor gekozen om mij volledig te gaan richten op mijn eigen bedrijf. Dat betekende ook een frisse start met een nieuwe huisstijl én een nieuwe naam: Merkwaardig Ontwerp. Ik heb bewust voor die naam gekozen omdat ik het fantastisch vind om Merkwaardige ontwerpen te maken, hoe aparter hoe beter.

Met AS ‘I AM’ had ik al een aardige klantenkring opgebouwd, dus toen Merkwaardig Ontwerp een feit was kon ik direct verder gaan waar ik gebleven was. Een groot voordeel? Ik kan een breed scala aan klanten ontzorgen op het gebied van branding en communicatie. Ik werk namelijk veel samen met andere ZZP’ers. Denk hierbij aan een (online) contentspecialist, tekstschrijver, fotograaf en websitebouwer.

Is er ambitie om het bedrijf uit te bouwen? Dat is iets waar ik toevallig laatst tijdens een TGT-evenement met andere ondernemersover heb gepraat. Want mensen in loondienst nemen brengt wel risico met zich mee. Op dit moment houd ik het daarom bij het samenwerken met ZZP’ers, maar zeg nooit, nooit! 

Ik wil graag de kwaliteit en uitstraling die ik nu bied behouden. Het belangrijkste vind ik luisteren naar de klant, daarom ga ik altijd graag naar klanten toe voor een eerste gesprek. Er is dan veel meer ruimte voor een creatief gesprek en het in kaart brengen van de wensen. Hiermee kan ik vervolgens gericht aan de slag gaan en krijg ik ook gelijk een gevoel bij het bedrijf. Hierdoor kan ik mij beter inleven in de onderneming én de opdracht. Erg waardevol!

Vorig jaar ben ik lid geworden van de Talent Group Twente, net voordat corona alles dichtgooide. Ik ging vroeger altijd al met mijn vader naar FC Twente. Mijn voorliefde voor Twente én voor voetbal is toen echt ontstaan. Ik denk dat FC Twente ook iets is wat de regio Twente bindt, dat is ook te merken aan de verkoop van seizoenkaarten elk jaar. Dat vind ik fantastisch om te zien: dat Twente zo’n trouwe achterban heeft. Hier in Twente hebben we een enorm gevoel van Noaberschap en dat zie je ook terug in de TGT. Samenwerken, elkaar inspireren en verder helpen: dat is waar het om draait.

“Samenwerken, elkaar inspireren en verder helpen: dat is waar het om draait.’’

Ik heb tot dusver twee events van de TGT meegemaakt en de sfeer is er gemoedelijk. Het leuke vind ik ook dat je met zoveel jonge ondernemers en professionals bent. Dat maakt de groep heel bijzonder, je hebt dan gelijk al binding met elkaar en je stapt ook veel sneller op elkaar af. Natuurlijk voelt het in het begin wel onwennig als je niemand kent, maar iedereen staat open voor een praatje en is benieuwd naar elkaars verhaal. Uiteraard hoop je dat je er mooie opdrachten en/of samenwerkingen uit kan halen, maar het mooiste is dat je samen als club groeit.

Dat hoop ik ook voor komend seizoen, dat we onder het genot van mooie wedstrijden van elkaar kunnen leren en samen kunnen sparren. Mooie samenwerkingen ontstaan vanzelf. Je verbreedt altijd je horizon.

De TGT is heel laagdrempelig, tijdens een potje voetbal drink je wat met elkaar en kom je voor, tijdens en naderhand met elkaar in contact. Ik raad het dan ook zeker aan. Of je nou (startend) ondernemer bent of professional in jouw vak, de TGT draagt zeker bij aan jouw ontwikkeling, netwerk én is direct een gezellig uitje!

Meer weten over Talent Group Twente?
Neem dan een kijkje op de website: www.talentgrouptwente.nl

Deel dit bericht: